Gemeentebestuur Machelen wuift verkeersonveiligheid aan onze scholen weg!

Op 25 februari 2017

Nochtans had onze N-VA fractie, op de gemeenteraad van 21 februari 2017, een agendapunt geplaatst die de onveiligheid aan onze scholen aankaart.

Zo werd de verkeersonveiligheid aan school ‘De Sterrenhemel’, in de omgeving van de Toekomststaat, specifiek aangekaart. Wegens de te smalle rijweg, mede door het slechte parkeerbeleid, rijden de auto’s tijdens de drukke ochtend regelmatig op de stoep (wisselend verkeer). Tevens zorgt de definitieve sluiting van de Heirbaan, aan de Bosveld-site, ervoor dat het verkeer in de Toekomststaat permanent zal toenemen.

Hierdoor komt de veiligheid van de kinderen en hun begeleiders in het gevaar.

Enkele bestuursleden van N-VA Machelen-Diegem hebben dit zelf kunnen vaststellen nadat men enkele minuten post had genomen aan deze risicozone.

Daarom zijn wij van oordeel dat enkele kleine aanpassingen, zoals de plaatsing van paaltjes of betonheuvels, de veiligheid op de stoep onmiddellijk zouden verhogen.

Met foto’s als bewijsstuk werd dit aan het gemeentebestuur voorgelegd, maar volgens de meerderheid is de veiligheid aan onze scholen voldoende en zijn paaltjes niet noodzakelijk.

De vreselijke gebeurtenis een dag later in Brugge, waar een kind vlak bij de schoolpoort verongelukte, toont nochtans aan dat veiligheid, van onze kinderen aan de scholen, de hoogste prioriteit moet zijn.

Daarom is N-VA Machelen-Diegem van mening dat de verkeersveiligheid aan onze scholen dringend aangepakt moet worden. Dit mag door de meerderheid in de gemeenteraad dus niet weggewuifd worden!

Tot slot enkele andere voorbeelden van onveilige verkeerssituaties aan onze scholen:

  • De heraangelegde Vanden Berghestraat aan de Windroos zorgt ervoor dat bestuurders nu sneller door kunnen rijden.
  • Het nieuwe parkeerbeleid voor de Carrefour Express, net naast de Windroos, zorgt ervoor dat vrachtwagens mogen laden en lossen, net wanneer de kinderen ‘s ochtends naar school gaan.
  • De in- en uitrit, van de parking aan de Okay in Diegem, bevindt zich net aan de Fonkel en zal veel extra verkeer met zich meebrengen.
  • De in- en uitrit van de ondergrondse parking, van het geplande appartementsblok aan De Reinelaan in Diegem, komt net naast de nooduitgang van de Parochiale Basisschool in Diegem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is